X-ZEM

Επιδερμίδες επιρρεπείς στην εξ’ επαφής Δερματίτιδα (Έκζεμα)

Το έκζεμα, μπορεί να γίνει ένα σοβαρό εμπόδιο στην ελεύθερη έκταση των χεριών για τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Οι κρέμες της Clineral είναι απαλές και αποτελεσματικές ενώ απορροφούνται εύκολα. Είναι πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία της Νεκράς Θάλασσας, τα οποία είναι κλινικά αποδεδειγμένα ότι ανακουφίζουν το δέρμα, μειώνουν την τραχύτητά του και βελτιώνουν την υγρασία του.

Σειρά προϊόντων X-ZEM :

 • Κλινικά ελεγμένα σε επιδερμίδες επιρρεπείς στην εξ’ επαφής Δερματίτιδα (Έκζεμα)
 • Ιδανικά για τη μείωση των συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια ήπιων προς μέτριων εξάρσεων
 • Προσφέρουν ανθεκτικότητα στο δέρμα μεταξύ των διαστημάτων έξαρσης.
 • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά στη φαρμακευτική αγωγή για το Έκζεμα.

X-ZEM Hand Cream

Πλούσια & θρεπτική κρέμα χεριών με λάσπη & μεταλλικά στοιχεία της Νεκράς Θάλασσας, ειδικά σχεδιασμένη για την θεραπεία της άβολης αίσθησης των χεριών σε περιοχές επιρρεπείς στην δερματίτιδα. Εξουδετερώνει την ερυθρότητα, ηρεμεί τον ερεθισμό, επουλώνει ορατά και αναζωογονεί τα σκασμένα, τραχιά χέρια με φολίδες ξηρότητας και προσφέρει ανακούφιση και αποκατάσταση στο δέρμα της περιοχής. Με διακριτικό άρωμα αρωματικών ελαίων.

X-ZEM Head-to-Toe Cream

Κρέμα για το πρόσωπο και το σώμα, παρασκευασμένη για να καταπραΰνει ερεθισμούς, ξηρότητα, κοκκινίλες και φαγούρα, που πιθανόν να παρουσιαστούν οπουδήποτε στο πρόσωπο και το σώμα.  Η ελαφριά κρεμώδης υφή της περιέχει μεταλλικά στοιχεία και λάσπη της Νεκράς Θάλασσας, που έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν φυσικά το δέρμα και αποκαθιστούν την προστατευτική ασπίδα του, ενδυναμώνοντας τις άμυνές του, αποτρέποντας περισσότερες φλεγμονές.  Καταπραϋντικά βότανα όπως τα φύλλα δεντρολίβανου, καλέντουλας, εκχυλίσματα Bisabolol και Aloe-vera μειώνουν αποτελεσματικά τη φαγούρα και την κοκκινίλα, ενώ το βούτυρο καριτέ και τα έλαια Jojoba και Ιπποφαούς μαλακώνουν το το ξηρό, άγριο και σκασμένο δέρμα, δίνοντάς του τη μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση και βελτίωση. 

Έκζεμα

Περιγραφή

Το Έκζεμα είναι μια μορφή δερματίτιδας ή φλεγμονής του εξωτερικού στρώματος του δέρματος (επιδερμίδα). Ο όρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως για ποικίλες δερματικές διαταραχές. Μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, αλλά συνήθως εμφανίζεται στο εσωτερικό του βραχίονα, στα χέρια και τα πόδια.

Εμφάνιση
 • Ανάλογα με τον τύπο του εκζέματος και τις αντιδράσεις του ασθενή, η διαταραχή εμφανίζεται με ποικίλους τρόπους. Κάποιες φορές εκδηλώνεται με ερυθρότητα, ξηρό δέρμα & φολίδες και άλλες φορές με φλύκταινες.
 • Μπορεί ακόμα να εμφανιστούν και περιοχές αποχρωματισμένου δέρματος οι οποίες συχνά οφείλονται σε επούλωση ελκών.
 • Ο τραυματισμός μιας περιοχής που είναι στο στάδιο της επούλωσης μέσω τη τριβής (ξύσιμο) μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον ρωγμές και να διογκώσει το εξάνθημα.
Συμπτώματα
 • Τα συμπτώματα του εκζέματος συνήθως περιλαμβάνουν κνησμό, ερυθρότητα & ξηρό δέρμα, οίδημα (πρήξιμο), φολίδες ξηρότητας & αποφολίδωση, ρωγμές, φλύκταινες και αιμορραγία.
 • Λόγω των ρωγμών & των ανοικτών ελκών που εμφανίζονται στο δέρμα, μπορεί να προκύψει μόλυνση του δέρματος.
 • Περιβαλλοντικοί παράγοντες από τους οποίους μπορεί να προκληθεί έκζεμα είναι η έκθεση σε ξηρό περιβάλλον, η χρήση σαπουνιού, απορρυπαντικών & καθαριστικών προϊόντων, τα λαστιχένια γάντια και η χρήση καλλυντικών προϊόντων με αλλεργιογόνα συστατικά.
 • Ο κνησμός συνήθως ενθαρρύνει το έντονο ξύσιμο το οποίο με τη σειρά του προκαλεί ερεθισμό & ερυθρότητα στο δέρμα και στη συνέχεια αποφολίδωση που λεπταίνει το δέρμα.
Θεραπεία
 • Οι συνιστώμενες θεραπείες συνήθως βασίζονται στην ηλικία του ατόμου, τη συνολική κατάσταση της υγείας του & τον τύπο και την σοβαρότητα της κατάστασης.
 • Η συντήρηση της υγρασίας του δέρματος σε καλό επίπεδο μέσω της εφαρμογής κρεμών & αλοιφών (με μικρή περιεκτικότητα σε νερό και μεγάλη περιεκτικότητα σε έλαια) όπως και η αποφυγή της υπερβολικής επαφής με το νερό, αποτελούν ένα σημαντικό θεραπευτικό βήμα.
 • Οι κορτιζοστεροειδείς κρέμες, συνήθως συνταγογραφούνται για τη μείωση της φλεγμονώδους αντίδρασης στο δέρμα, σύμφωνα πάντα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.
 • Για έντονο κνησμό, μπορεί να συνταγογραφηθεί και αντιισταμινική θεραπεία εκ του στόματος.
 • Προκειμένου να περιοριστεί μια ατοπική εκζεματική βλάβη, μπορούν να ληφθούν κορτιζοστεροειδή εκ του στόματος, παρόλο που δε συνίσταται η μακροχρόνια χρήση τους.
 • Θεραπεία με Υπεριώδες Φως